Expositie praktijk – Huisarts van Etten – Bennekom
Hogeweg 21 6721VD Bennekom Tel:0318-414498
Header afbeelding

Expositie praktijk

NU TE ZIEN

DOORLOPENDE WISSELENDE EXPOSITIE

van Annuska Jaspers “Create Wise” en haar cursisten

 

                                                                                   

Al 14 jaar geeft Annuska o.a. teken- schilderlessen, andere creatieve en maatschappelijke activiteiten of ondersteuning in haar sfeervolle en huiselijk aterlier/centrum ‘Create Wise’ in Bennekom. Alleen, met andere docenten en/of vrijwilligers. De teken- schilderlessen zijn vooral gericht op wat de cursist/klant wil, daarin wil leren of nodig heeft. Iedereen zijn eigen proces in een groep of individueel.

Annuska is veelzijdig ‘van kunst tot zorg’.

Het hoofdmiddel is meestal tekenen en schilderen met veel verschillende materialen in een fijne creatieve omgeving. Maar wil je eens iets anders uitproberen is dit ook prima en begeleid ze je daarbij. Deze expositie is dan ook veelzijdig in gebruik van materiaal, verf, stijl, etc.

Voor de trotse cursisten is dit een  mooie kans om hun werk naar buiten toe te laten zien en kunnen de komende tijd zelf aangeven iets te willen exposeren. Sommige kunstwerken van de cursisten en Annuska zijn te koop, neem bij interesse gerust contact op; info@createwise.nl / 0646442840

Create Wise, Hoek Langhoven / Kierkamperweg Bennekom


BOEK VAN ANNE VAN RHEEDE-DE WEERD

In de praktijk ligt ter inzage de bundel ‘Want jouw liefde blijft’. Ik ben Anne van Rheede-de Weerd, woonachtig in Bennekom. Ik werk als trainer en trainingsacteur iin zorgorganisaties en heb daarnaast nog een onnoemelijk aantal hobby’s, waarvan schrijven er een is.

Al mijn leven lang ben ik geïnteresseerd in teksten, spelen met woorden, verhalen, lezen, voorlezen, schrijven en vertellen. Zowel thuis, met eerst onze opgroeiende kinderen en nu ook met onze kleinkinderen, als op mijn werk maak ik gebruik van de waarde en de kracht van woorden. Daarnaast plaats ik met grote regelmaat kleine tekstjes, die ik ‘bespiegeltjes’ noem op Instagram. In feite kleine bespiegelingen over wat je kunt zien als je kijkt, als je dúrft te kijken, als je er voor openstaat om te kijken, met je hart, met je ziel, in de spiegel die het leven ons voorhoudt. Daarbij is er altijd een duidelijke link met zaken die op dat moment in mijn omgeving plaatsvinden. (www.Instagram.com/bespiegeltjes)

En zo gebeurde dat ook toen mijn vader te horen kreeg dat hij terminaal ziek was. Als je hoort dat die geliefde ander ernstig ziek is en zal komen te overlijden komt alles wat je daarna meemaakt in een ander licht te staan. In deze bundel vind je daarover 70 observaties, in diverse (dicht)vormen. Van een Hanging Basket, jaarlijkse verjaardagscadeau, tot vakanties die gekleurd worden door dit gegeven van naderend sterven. Van familiefeesten die een andere lading krijgen, naar hoe  het zou zijn om te weten dat je gaat sterven, tot die merel, waar je samen zoom moest lachten. En dan natuurlijk daarná. Als het overlijden een feit is. Hoe alles hetzelfde is maar toch anders. hoe je plotseling overvallen kunt worden door verdriet en dat je dan beseft dat er alleen verdriet is omdat er zoveel vreugde was. Alles is met alles verbonden, alles gaat door en ook alles gaat voorbij. Maar wat met liefde gedaan werd, dat blijft!

“Want jouw liefde blijft.” Over levenslust en stervenskunst en hoe dat wordt doorgegeven.

Anne.

De bundel is verkrijgbaar via iedere geregistreerde boekhandel in nederland, via de webwinkel van Boekscout:  https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=11397 en op de Grietjeshof 79 te bennekom.

De 2e bundel is inmiddels ook verkrijgbaar, zie:  https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=12837