Expositie praktijk – Huisarts van Etten – Bennekom
Hogeweg 21 6721VD Bennekom Tel:0318-414498
Header afbeelding

Expositie praktijk

MARGJE MEMELINK

Ik zou willen dat de kunst aan de muur je inspiratie geeft

Over mij

Mijn naam is Margje Memelink en ik woon al jaren met plezier in Bennekom. Boven op zolder heb ik een atelier war je me bijna dagelijks kan vinden. Schilderen is een passie.

Wat en waarom ik schilder

Als ik op mijn atelier kom, duik ik er meteen in, ik vergeet alles om  me heen. Ik schilder om te beginnen intuïtief. Dat is in acrylverf, zowel abstract al semi-abstract. Wat mij betreft gaan mijn schilderijen over verwondering en verrassing. Inspiratiebronnen zijn de natuur, de mensen van wie ik houd en wat er opkomt in mijn verbeelding. Vaak werk ik aan een serie. Mijn werk kan op veel manieren geïnterpreteerd worden. Dat vind ik juist zo leuk: ik ben altijd blij om te horen wat mensen in mijn werk ervaren.

Hoe ik mijn werk maak

Ik begin met een idee, maar van te voren weet ik nog niet waarheen het schilderij gaat. In het begin is het als vrij spelen, altijd eerst abstract. Na een aantal lagen ga ik vormen zien die ik wil uitwerken. Dan wordt het me duidelijk of het schilderij abstract wordt of semi-abstract/ Daarna laat ik intuïtie en ratio samenwerken. Daar vertel ik graag meer over.

Waar je me kunt vinden

Op Instagram laat ik wekelijks nieuw werk zien: @margje_Memelink_art

Een nieuwe website is onder constructie: margjememelinkart.nl

Mijn e-mail adres is m.w.memelink@xs4all.nl, dus zend me gerust een berichtje wanneer je geïnteresseerd bent of wanneer je een afspraak wilt maken voor een atelierbezoek.

Telefoon 06-29034558


BOEK VAN ANNE VAN RHEEDE-DE WEERD

In de praktijk ligt ter inzage de bundel ‘Want jouw liefde blijft’. Ik ben Anne van Rheede-de Weerd, woonachtig in Bennekom. Ik werk als trainer en trainingsacteur iin zorgorganisaties en heb daarnaast nog een onnoemelijk aantal hobby’s, waarvan schrijven er een is.

Al mijn leven lang ben ik geïnteresseerd in teksten, spelen met woorden, verhalen, lezen, voorlezen, schrijven en vertellen. Zowel thuis, met eerst onze opgroeiende kinderen en nu ook met onze kleinkinderen, als op mijn werk maak ik gebruik van de waarde en de kracht van woorden. Daarnaast plaats ik met grote regelmaat kleine tekstjes, die ik ‘bespiegeltjes’ noem op Instagram. In feite kleine bespiegelingen over wat je kunt zien als je kijkt, als je dúrft te kijken, als je er voor openstaat om te kijken, met je hart, met je ziel, in de spiegel die het leven ons voorhoudt. Daarbij is er altijd een duidelijke link met zaken die op dat moment in mijn omgeving plaatsvinden. (www.Instagram.com/bespiegeltjes)

En zo gebeurde dat ook toen mijn vader te horen kreeg dat hij terminaal ziek was. Als je hoort dat die geliefde ander ernstig ziek is en zal komen te overlijden komt alles wat je daarna meemaakt in een ander licht te staan. In deze bundel vind je daarover 70 observaties, in diverse (dicht)vormen. Van een Hanging Basket, jaarlijkse verjaardagscadeau, tot vakanties die gekleurd worden door dit gegeven van naderend sterven. Van familiefeesten die een andere lading krijgen, naar hoe  het zou zijn om te weten dat je gaat sterven, tot die merel, waar je samen zoom moest lachten. En dan natuurlijk daarná. Als het overlijden een feit is. Hoe alles hetzelfde is maar toch anders. hoe je plotseling overvallen kunt worden door verdriet en dat je dan beseft dat er alleen verdriet is omdat er zoveel vreugde was. Alles is met alles verbonden, alles gaat door en ook alles gaat voorbij. Maar wat met liefde gedaan werd, dat blijft!

“Want jouw liefde blijft.” Over levenslust en stervenskunst en hoe dat wordt doorgegeven.

Anne.

De bundel is verkrijgbaar via iedere geregistreerde boekhandel in nederland, via de webwinkel van Boekscout:  https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=11397 en op de Grietjeshof 79 te bennekom.

De 2e bundel is inmiddels ook verkrijgbaar, zie:  https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=12837