Expositie praktijk – Huisarts van Etten – Bennekom
Hogeweg 21 6721VD Bennekom Tel:0318-414498
Header afbeelding

Expositie praktijk

BOEK VAN ANNE VAN RHEEDE-DE WEERD

In de praktijk ligt ter inzage de bundel ‘Want jouw liefde blijft’. Ik ben Anne van Rheede-de Weerd, woonachtig in Bennekom. Ik werk als trainer en trainingsacteur iin zorgorganisaties en heb daarnaast nog een onnoemelijk aantal hobby’s, waarvan schrijven er een is.

Al mijn leven lang ben ik geïnteresseerd in teksten, spelen met woorden, verhalen, lezen, voorlezen, schrijven en vertellen. Zowel thuis, met eerst onze opgroeiende kinderen en nu ook met onze kleinkinderen, als op mijn werk maak ik gebruik van de waarde en de kracht van woorden. Daarnaast plaats ik met grote regelmaat kleine tekstjes, die ik ‘bespiegeltjes’ noem op Instagram. In feite kleine bespiegelingen over wat je kunt zien als je kijkt, als je dúrft te kijken, als je er voor openstaat om te kijken, met je hart, met je ziel, in de spiegel die het leven ons voorhoudt. Daarbij is er altijd een duidelijke link met zaken die op dat moment in mijn omgeving plaatsvinden. (www.Instagram.com/bespiegeltjes)

En zo gebeurde dat ook toen mijn vader te horen kreeg dat hij terminaal ziek was. Als je hoort dat die geliefde ander ernstig ziek is en zal komen te overlijden komt alles wat je daarna meemaakt in een ander licht te staan. In deze bundel vind je daarover 70 observaties, in diverse (dicht)vormen. Van een Hanging Basket, jaarlijkse verjaardagscadeau, tot vakanties die gekleurd worden door dit gegeven van naderend sterven. Van familiefeesten die een andere lading krijgen, naar hoe  het zou zijn om te weten dat je gaat sterven, tot die merel, waar je samen zoom moest lachten. En dan natuurlijk daarná. Als het overlijden een feit is. Hoe alles hetzelfde is maar toch anders. hoe je plotseling overvallen kunt worden door verdriet en dat je dan beseft dat er alleen verdriet is omdat er zoveel vreugde was. Alles is met alles verbonden, alles gaat door en ook alles gaat voorbij. Maar wat met liefde gedaan werd, dat blijft!

“Want jouw liefde blijft.” Over levenslust en stervenskunst en hoe dat wordt doorgegeven.

Anne.

(De bundel is verkrijgbaar via iedere geregistreerde boekhandel in nederland, via de webwinkel van Boekscout https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=11397 en op de Grietjeshof 79 te bennekom.)


BEELDEN EN SCHILDERIJEN VAN LEEN RIGTER                                                                           

In de wachtruimte treft u momenteel schilderijen van Leen Rigter. Beelden van zijn hand staan in de hal.

Ik ben met schilderen begonnen toen ik met pre pensioen ging, dat was in 2007. Bij de Klinkenberg kreeg ik les van Ineke v.d. Kaa, nu krijg ik bij haar thuis les samen met mijn dochter en dat is erg fijn, wij leren/leerden een hoop van haar. Ik schilder aquarel, acryl, houtskool, krijt en aquarel potloden. Het is een geweldige hobby en ben daardoor anders naar de natuur gaan kijken, door de doortastendheid van haar. Ik schilder voornamelijk bloemen, abstract, landschappen en moderne kunst.

In 2011 ben ik begonnen met beeldhouwen. Ik heb beeldhouwen geleerd van mijn zwager Niek Teunissen en we zijn 1 middag in de week daarmee bezig. Het maken van een beeld vind ik inspirerend, je begint met een ruwe steen en maakt er iets moois van. Dat boeit mij en heb daar veel voldoening van. Ik maak allemaal kleine beelden van speksteen, Albast-serpentijn, Belgisch hardsteen en mergel. Af en toe verkoop ik wat.