Expositie praktijk – Huisarts van Etten – Bennekom
Hogeweg 21 6721VD Bennekom Tel:0318-414498
Header afbeelding

Expositie praktijk

KENNISMAKEN MET ANNET HELMSING-MAATMAN, SCHILDERES

Toen Annèt na haar werkzame leven in Colombia, Zimbabwe en Zoetermeer, besloot om in 2016 met haar man naar Bennekom te verhuizen, kon zij niet bevroeden dat haar levenspad ingrijpend zou veranderen door SCHILDEREN. Zij deed dit voor het laatst in de kleuterklas als vierjarige. Vanaf januari 2017 nam zij lessen bij Anja Winkel, Wim Gegoor (Cultura Ede, Arnhem), Alide en Jan Bouwsema (Lunteren).

De schilderijtjes en schilderijen die in de praktijk hangen, geven een indruk van het groeiproces van een beginnend schilderes. Ze vertegenwoordigen belevingen van situaties, landschappen, personen en dieren, waar zij liefdevol en/of met vreugde aan denkt. De lijsten zijn ontworpen en gemaakt door haar man Bert Helmsing.

Mocht u het leuk vinden een gesprek met Annèt aan te gaan, als u geïnteresserd bent in het tijdelijk lenen of kopen van een van de werken, als u expositieruimte ter beschikking wilt stellen, als u een atelierruimte beschikbaar wilt stellen, dan kunt u contact met haar opnemen. Hartelijk dank daarvoor.

Annèt Helmsink, annet.helmsing@gmail.com, 06-30733531

Boerhaavelaan 5, Bennekom

 


BOEK VAN ANNE VAN RHEEDE-DE WEERD

In de praktijk ligt ter inzage de bundel ‘Want jouw liefde blijft’. Ik ben Anne van Rheede-de Weerd, woonachtig in Bennekom. Ik werk als trainer en trainingsacteur iin zorgorganisaties en heb daarnaast nog een onnoemelijk aantal hobby’s, waarvan schrijven er een is.

Al mijn leven lang ben ik geïnteresseerd in teksten, spelen met woorden, verhalen, lezen, voorlezen, schrijven en vertellen. Zowel thuis, met eerst onze opgroeiende kinderen en nu ook met onze kleinkinderen, als op mijn werk maak ik gebruik van de waarde en de kracht van woorden. Daarnaast plaats ik met grote regelmaat kleine tekstjes, die ik ‘bespiegeltjes’ noem op Instagram. In feite kleine bespiegelingen over wat je kunt zien als je kijkt, als je dúrft te kijken, als je er voor openstaat om te kijken, met je hart, met je ziel, in de spiegel die het leven ons voorhoudt. Daarbij is er altijd een duidelijke link met zaken die op dat moment in mijn omgeving plaatsvinden. (www.Instagram.com/bespiegeltjes)

En zo gebeurde dat ook toen mijn vader te horen kreeg dat hij terminaal ziek was. Als je hoort dat die geliefde ander ernstig ziek is en zal komen te overlijden komt alles wat je daarna meemaakt in een ander licht te staan. In deze bundel vind je daarover 70 observaties, in diverse (dicht)vormen. Van een Hanging Basket, jaarlijkse verjaardagscadeau, tot vakanties die gekleurd worden door dit gegeven van naderend sterven. Van familiefeesten die een andere lading krijgen, naar hoe  het zou zijn om te weten dat je gaat sterven, tot die merel, waar je samen zoom moest lachten. En dan natuurlijk daarná. Als het overlijden een feit is. Hoe alles hetzelfde is maar toch anders. hoe je plotseling overvallen kunt worden door verdriet en dat je dan beseft dat er alleen verdriet is omdat er zoveel vreugde was. Alles is met alles verbonden, alles gaat door en ook alles gaat voorbij. Maar wat met liefde gedaan werd, dat blijft!

“Want jouw liefde blijft.” Over levenslust en stervenskunst en hoe dat wordt doorgegeven.

Anne.

De bundel is verkrijgbaar via iedere geregistreerde boekhandel in nederland, via de webwinkel van Boekscout:  https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=11397 en op de Grietjeshof 79 te bennekom.

De 2e bundel is inmiddels ook verkrijgbaar, zie:  https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=12837