Expositie praktijk – Huisarts van Etten – Bennekom
Hogeweg 21 6721VD Bennekom Tel:0318-414498
Header afbeelding

Expositie praktijk

GEA GOTTMER-HAGEN

“Schilderen geeft me veel innerlijke vrijheid”

 

Mijn naam is Gea Gottmer-Hagen en ik woon vanaf 1986 met heel veel pleizier in het mooie Bennekom. In de Kraats heb ik samen met m’n schildermaatje een eigen atelier ebij een zorgboerderij. Daar ben ik even lekker weg uit mijn dagelijkse beslommeringen. Vaak schilder ik met mijn favoriete muziek op de achtergrond om zodoende helemaal met mijn schilderdoek in contact te komen.

Ik laat me altijd inspireren door de kleuren in de natuur. Het creatieve proces vind ik erg belangrijk. Juist door te durven iets op het doek te zetten geeft mij veel voldoening. Ik schilder intuïtief en ben niet bang voor een experiment. Maar ik ben nog steeds op zoek naar een uitdrukkingsvorm. Dat openbaart zich vooral in mijn laatste werken waarbij beelden uit de natuur meer naar voren komen.

In het verleden heb ik me vooral toegelegd op bloemen schilderen op groot doek. Maar ik kwam erachter dat de kleuren en de expressie belangrijker voor me waren dan de vorm.

Wanneer je nog meer wil weten over mijn creatieve proces of een keertje het atelier wil bezoeken, dan ben ik te bereiken op mijn e-mailadres: gottmer.hagen@gmail.com of telefonisch op 06-53289864.

 


BOEK VAN ANNE VAN RHEEDE-DE WEERD

In de praktijk ligt ter inzage de bundel ‘Want jouw liefde blijft’. Ik ben Anne van Rheede-de Weerd, woonachtig in Bennekom. Ik werk als trainer en trainingsacteur iin zorgorganisaties en heb daarnaast nog een onnoemelijk aantal hobby’s, waarvan schrijven er een is.

Al mijn leven lang ben ik geïnteresseerd in teksten, spelen met woorden, verhalen, lezen, voorlezen, schrijven en vertellen. Zowel thuis, met eerst onze opgroeiende kinderen en nu ook met onze kleinkinderen, als op mijn werk maak ik gebruik van de waarde en de kracht van woorden. Daarnaast plaats ik met grote regelmaat kleine tekstjes, die ik ‘bespiegeltjes’ noem op Instagram. In feite kleine bespiegelingen over wat je kunt zien als je kijkt, als je dúrft te kijken, als je er voor openstaat om te kijken, met je hart, met je ziel, in de spiegel die het leven ons voorhoudt. Daarbij is er altijd een duidelijke link met zaken die op dat moment in mijn omgeving plaatsvinden. (www.Instagram.com/bespiegeltjes)

En zo gebeurde dat ook toen mijn vader te horen kreeg dat hij terminaal ziek was. Als je hoort dat die geliefde ander ernstig ziek is en zal komen te overlijden komt alles wat je daarna meemaakt in een ander licht te staan. In deze bundel vind je daarover 70 observaties, in diverse (dicht)vormen. Van een Hanging Basket, jaarlijkse verjaardagscadeau, tot vakanties die gekleurd worden door dit gegeven van naderend sterven. Van familiefeesten die een andere lading krijgen, naar hoe  het zou zijn om te weten dat je gaat sterven, tot die merel, waar je samen zoom moest lachten. En dan natuurlijk daarná. Als het overlijden een feit is. Hoe alles hetzelfde is maar toch anders. hoe je plotseling overvallen kunt worden door verdriet en dat je dan beseft dat er alleen verdriet is omdat er zoveel vreugde was. Alles is met alles verbonden, alles gaat door en ook alles gaat voorbij. Maar wat met liefde gedaan werd, dat blijft!

“Want jouw liefde blijft.” Over levenslust en stervenskunst en hoe dat wordt doorgegeven.

Anne.

De bundel is verkrijgbaar via iedere geregistreerde boekhandel in nederland, via de webwinkel van Boekscout:  https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=11397 en op de Grietjeshof 79 te bennekom.

De 2e bundel is inmiddels ook verkrijgbaar, zie:  https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=12837